Lehetőségünk nyílt együtt keresni Isten Országát [Ifjúsági tábor - 2021]

2021 júliusában elstartolt egy év kihagyás után a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség Ifjúsági tábora. Hatalmas örömmel és hálával a szívünkben figyeltük, ahogy a tábort megelőző egy hónapban folyamatosan pörgött az online jelentkezés számlálója. Végül nagyszerű programokon táborlakó és szervező kisebb testvér egyaránt örömmel vett részt, közösen keresve Isten országát az együtt töltött egy hétben!

Újdonságot jelentett, hogy megújult táborvezetéssel került megrendezésre idei táborunk, a közösség bizalmából fakadóan Katus Norbert mellett ugyanis Bódis Virág és Szabó András is debütált táborvezetőként.

Táborunkat egy csodálatos piknik nyitotta meg Jézus lábai alatt, a tápiószentmártoni Blaskovich-kápolna melletti keresztnél. Az első nap folyamán úgynevezett kiscsoportokba szerveződtek a táborlakók, mely kiscsoportokkal a tábor egész ideje alatt közösen dolgozták fel a tábor témáját adó Eucharisztia témakörét és egyéb előadásokat.

Számos igazán izgalmas program lett létrehívva, a fiatalok több alkalommal is kipróbálhatták magukat különféle akadályversenyekben és különböző feladatokban. Ilyen volt, példának okáért, a „tápiós geoláda keresés”, mely által a táborterület minden apró zugát és szegletét fellelhették, megismerve annak értékes múltját, szobrait és közösségi tereit. Maradandó élményt jelentett a „tápiós exatlon”, mely a Magyarságnap keretein belül zajlott, és melyen különböző erőpróbákon csapatmunkában kellett teljesíteniük a kiscsoportoknak. Természetesen nem maradhatott el a közös strandolás sem, ahol lehetőség nyílt nemcsak csobbanni, de sportolni is. Az idei táborunkban azonban egyértelmű favoritként a táncház futott be, mely során fáradhatatlanul táncolt és énekelt együtt kicsi és nagy, fiatalabb és idősebb.

Meghívott előadók színesítették a programkínálatot, mint például Balázs András atya, aki Szűz Máriáról tartott igazán szemléletes előadást, mely a csúcspontja volt a Vele foglalkozó napunknak. Ellátogatott hozzánk Hamar Donát és Noémi youtuberek, akik a párkapcsolatok témájával érkeztek a fiatalokhoz.

Idén újfent egész napot felölelő módon megjelent a már említett Magyarságnap, mely során nagyszerű gondolatokat hallhattunk magyarságunk szépségéről az azt taglaló előadásban. Minek okán pedig az idei év Szent József éve, komoly témát jelentett az apakapcsolat, mely feldolgozása igazán gyümölcsözőnek bizonyult.

Táborunk során minden nap számíthattunk papi jelenlétre, mely igazán fontos számunkra. A különféle előadások és kötetlenebb jellegű programok bár rendkívül emlékezetesen sikerültek, a lelki épülést szolgáló programok voltak valóban esszenciális hozzávalói a legszebb élményeknek. Minden reggel és este az adott nap témájához igazított imákkal kezdtük és zártuk napjainkat. Részünk volt kegyelmekben gazdag szentségimádásban és dicsőítésben, illetve számos remekbeszabott szentmisében.

Pénteki napunk volt a tábor lelkiívének csúcsa, mely napon böjtöt tartottunk és a Szent András Evangelizációs Iskolától Nagy Zsolt felkészítésével, bűnbánati liturgián vettünk részt. A délután folyamán így mindenkinek lehetősége nyílt őszinte szívvel gyónni és részesülni a Szentáldozásban. Az este leszálltával pedig szentségimádás és közbenjáró ima koronázta meg a napot, melyek során táborlakó és szervező egyaránt jól érezhetően megtapasztalta Jézus jelenlétét és a Szentlélek kiáradását.

Mindezeknél azonban még inkább szemléletes lehet egy-két, a tábor után megjelent komment a közösség médiafelületein:

„Ez a hét úgy ment el, mint a ,,gyorsvonat”, tudjátok, balról jobbra. Kinek ismerős ez az idézet? Minden volt itt: örömtől sírtunk, meghatottságtól sírtunk, megtanultunk együtt örülni, és egy teljesen ismeretlen közösség egy nap alatt átalakult egy mennynek nevezhető sátoros táborrá. Nem tudok olyan személyt megemlíteni, aki ne lett volna mindenkivel kedves. Ez a közösség, vagyis a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség az a hely, ahol kisgyerek, tini és egy felnőtt is barát. A legkedvesebb emlékem az, hogy bárkire is rámosolyogtam, mindenki visszamosolygott, és mindenkinek jobb kedve is lett. Az első nap izgultam, (nem részletezem miért,) de amikor átléptem a tápiós tábor határát, egyből izgalom fogott el... A misék is sokat tanítottak. Itt örökre szóló barátokat kaptam, és jobb helyzetet Istennel. Az itteniek mindent megtesznek érted. Ha nem vagy egy szép alak szerinted, ez a közösség akkor is szeretni fog téged, mert Isten teremtett mindenkit, és Isten nem teremt selejtet, így mi is elfogadunk mindenkit.
Itt található:

  •            Kiscsoportok;
  • Nagyon-nagyon finom kaja;
  • Egy egész sátor teli a legkedvesebb emberekkel;
  • Mise azért, hogy megértsd, higgy és választ kapj a kérdéseidre;
  • Egy csodálatos kis kápolna, ahol Istennel találkozni lehet, (ezt én is megéltem és fantasztikus volt!), imádkoznak érted azért, hogy teljesüljenek a vágyaid, buli van éjjel nappal, nevetés, játékok, Isten.

@nagyboldogasszonykozosseg vár szeretettel minden olyan embert, aki közelebb szeretne kerülni Istenhez, és egy jó közösséghez. Megtalálhatók: tik-tok, insta, Facebook és még sok más helyen is
Köszi, ha végigolvastad!”

Kiss Léna

„Nagyon hiányoztok! Köszönöm Istenem, hogy létrehoztad ezt a tábort és hogy ilyen csodás embereket adtál nekem! A világ legjobb közösségére találsz, ha ide betoppansz, én már nem is tudom mióta vagyok a Tápió tagja és örökké az leszek. Nagyon-nagyon szeretlek titeket! Ha szeretnél csatlakozni jövőre, súgok valamit: érdemes becsatlakozni közénk! Itt nem számít, hogy nézel ki, van-e valami betegséged, vagy hogy most kócos, vagy pattanásos vagy! Mert Isten így teremtett Téged! Úgy vagy jó, ahogy vagy! Ha szeretnéd Istent jobban megismerni, vagy ha nem is mered, nem baj, itt a helyed, hidd el nekem/ünk, hogy ha ide bejössz sokkal több szeretetet, törődést, sírást, boldogságot, önbizalmat fogsz szerezni. Nagyon szeretünk @tapiomenti_nagyb._kozosseg!

Gódor Alexandra

 

Szívünkben hatalmas hálával gondolunk vissza a táborra, melyben a legnagyobb boldogságot az jelentette, hogy lehetőségünk nyílt együtt keresni Isten Országát, Krisztus pedig velünk volt minden egyes percben, legyen szó akár előadásról a kápolnában, kiélezett röplabda játékról a háló két oldalán, kiscsoportos foglalkozásról, avagy személyes beszélgetésről!

Szabó András

A 2021-es Ifjúsági Táborban készült fényképek ITT érhetők el.
Szeretnénk kérni, hogy a képek bármilyen felületen való megosztásakor jelöljétek meg Közösségünket! Köszönjük! :)