Kalandok Narniában [Gyerektábor - 2021]

Az idei tápiós szezonban, egy év kihagyás után, újra megszervezhettük közösségünk fiatalabb tagjainak a gyerektábort. Július második hetében közel 70 gyermek és 30 kisebb testvér táborozott Tápiószentmártonban... vagyis Narniában, ugyanis az idei táborban Narniában tettünk kirándulást. A hét folyamán az Eucharisztia lényegét előadásokban, Jézus példáját Aslanéval párhuzamba állítva ismerhettük meg jobban.

Mint minden évben, most sem maradhattak el a kötelező programok, úgy mint a strand, a vízicsata, a szentségimádás és az akadályverseny.

Ezek mellett volt egy igazán lényeges újítás, ami a gyerekeknek nagyon tetszett, ha nem a legjobban! A szombati nap délutánján érkezett hozzánk egy ugrálóvár, ami mind a kicsiknek, mind a nagyoknak igazán nagy örömet és felejthetetlen pillanatokat szerzett.

Testi és lelki táplálékból sem volt hiányunk a tábor során. A konyhásnénik minden földi, míg a hozzánk ellátogatott atyák minden égi jóval elláttak bennünket, háromszor szentmisén, egyszer, pedig szentségimádáson vehettünk részt közösen. Ezúton is szeretnénk megköszönni Nekik a fáradozásaikat!

A gyerekektől megkérdeztük, hogy mi tetszett nekik a legjobban az idei táborban. Néhány válasz ezekből:

„Minden nagyon jó volt, de ha választanom kell, akkor a strand volt a legjobb!”

„Az előadások nagyon tetszettek!”

„Annyira finomakat ehettünk egész héten!”

„Nekem a vízicsata tetszett a legjobban, csak kár, hogy olyan rövid volt!”

„Én nem tudok választani… Remélem jövőre is lesz tábor!”

Álljon itt néhány a kisebb testvérek gondolataiból is:

„Nagyon jó volt újra találkozni a közösséggel, és hogy a vírus ellenére is ilyen sokan eljöttek. Rengeteg olyan gyerek érkezett, aki eddig nem volt a táborban. Az időjárás is nagyon kedvező volt az egész tábor alatt.”

„A gyerekeknek Narnia stílusában mutattuk meg az Eucharisztia lényegét. Nagyon élvezték az olykor mókás jeleneteket, amiket a kisebb testvérek adtak elő. Többen megdicsérték a dekorációt, amit hosszas órák alatt alkottak a dekorosok. Jó volt látni az arcukon az örömöt.”

„A szentségimádás egy fantasztikus élmény volt, csak kicsit rövidnek tűnt…”

„Nagyon sok szeretetet kaptunk a gyerekektől és mi is igyekeztünk ezt viszonozni neki.”

Dóczi Csenge és Fényes Gréti

A tábor folyamán készült képeket megtekinthetők ITT.