Sok oldala, kegyelme lehet a Biblia olvasásának

Arról szeretném megosztani a tapasztalatimat, hogy a Biblia olvasása, az Isten szava, hogyan vált/válik élővé a mindennapjaimban. A legmegdöbbentőbb felismerésem az volt, hogy ugyanazt az igehelyet olvassuk a világ minden részén, és mégis, az én életemben, egy adott helyzetben úgy szól hozzám, mintha egy barátomnak elmeséltem volna, hogy mi zajlik bennem és ő erre válaszolt volna. Ennyire ismeri az Úr Jézus a szíveinket.

Na de kezdjük az elején… 2016-ban a Krakkói Ifjúsági Világtalálkozón kaptam egy meghívást az Úrtól, és a Chemin Neuf Közösséggel töltöttem ezután két évet, ami megváltoztatott. Ennek az egyik és nagyon meghatározó része volt, hogy minden nap olvastuk a Bibliát és napi fél órát elmélkedtünk vele, Szentmisére mentünk és reggelente zsolozsmán is részt vettünk. Azt gondolom, hogy ez az, ami lassan, de alaposan átformált. Ahogy időben előrehaladtunk, egyre többször fordult elő, hogy a napi evangélium, olvasmány vagy éppen egy adventi bibliai idézet úgy szólt hozzám, mintha most íródott volna nekem. Egyszer például lelkileg nagyon mélyen voltam, engedte az Úr, hogy sok mindent lássak, ami sebzett a múltban és aztán másnap az adventi naptárban nekem címzett idézet egy Énekek énekéből vett ige volt, amely arról szólt, hogy az Úr gyönyörködik bennem. Ez nagyon nagy békét adott és mély örömet, hogy nem vagyok egyedül és van, Aki sose veszi le rólam a szemeit.

Most pedig a vőlegényemmel egy „Emmausz” nevű képzésen veszünk részt szeptember óta, aminek a része a napi Bibliaolvasás. Ez most egy egészen más élmény, hiszen tartalmilag nem mindig ad, amikor a nemzetségek sorát olvasom, azonban mégis van valami, amiben sokat segít. Egyrészt a történetek egészét nézve azt erősíti bennem, hogy Isten hűséges. Bármilyen bűnt követ el a nép, az ember, Ő újra és újra megbocsát és segítséget nyújt egy újabb esélyt adva. Ez vigasztalást nyújt nekem is, hogy tehetek bármit, a Jóisten akkor se fordít hátat nekem, ha kérem, hogy bocsásson meg és legyen velem. Másrészt pedig, amikor nehezebb imádkoznom, vagy a figyelmemet elvonná a világ egyéb dolga,

a Biblia olvasása nap mint nap figyelmeztet, hogy az Úr felé fordítsam a tekintetem és ez segít megmaradni a napi imában.

Azt gondolom, sok oldala, kegyelme lehet a Biblia olvasásának. Jó a különböző élethelyzeteinkben ezt megtapasztalni! Bátorítok mindenkit erre a felfedezőútra, sok jót tartogat mindannyiunk számára!

Balogh Bori

Olvasd el az "ajánlót" is! ;)