Krisztus feltámadt! Alleluja!

„Simon Péter látta az otthagyott lepleket és a kendőt. A tanítvány is, aki először ért a sírhoz, látta mindezt és hitt.”

A mai nap nem csak egy egyszerű tavaszi ünnep. Egyházi évünk csúcspontja, a húsvét titka alapja a mi hitünknek. Jézus feltámadásával nem hagyja el a világot, hiszen ,,Íme, én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig.”

Egy kisebb testvérünk megosztotta velünk az ünnep alatt átélt személyes élményeit:

Tavaly megkaptam azt a kegyelmet a Szent háromnap alatt, hogy megérthessem és Jézussal átélhessem a szenvedés titkát. Naivan azt gondoltam, ez alapján a húsvét titkát is könnyebben átélhetem, ám húsvétvasárnap nem adott semmi extra élményt. Idén nagyböjt elején elhatároztam, hogy az idei böjtöt azért ajánlom fel, hogy a feltámadás örömét is átélhessem. A járvány miatt online vettem részt Nagyszombaton a vigílián. A mise végeztével megérkezett a várva várt érzés, bombaként robbant bennem a feltámadás öröme! Olyan volt, mintha láncoktól szabadultam volna meg.

A mérhetetlen boldogság mellett a szabadság érzése most a legerősebb bennem és megértettem az elmúlt két évben, hogy a feltámadás nincs szenvedés nélkül. Ezek kronológiailag követik egymást. Az feltámadás számomra azt jelenti, szabad vagyok mindattól, ami engem eddig lehúzott. Jézussal megtanultam szenvedni, a bűneim miatt és a feltámadás átélésével jobban megéltem a bűneimtől való szabadulást is. A bűneim láncai leszakadtak és helyükbe az öröm és a béke jutott. Esélyt kaptam, hogy jobb legyek és bár nehéz, tudom, de törekednem kell rá. Hiszem, hogy a hitem ezzel a tapasztalattal mélyült. Bízom benne, hogy a Krisztust feltámasztó Lélek vezeti az életem. Én pedig erre a vezetésre akarok hallgatni.

Trixi