Rangos kitüntetést kapott közösségünk!

2020. október elsején vehettük át a Polgári Magyarországért Alapítvány a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díját az alapítvány budapesti székházában, amit Balog Zoltán református lelkész, volt miniszter, valamint Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke adott át a közösséget képviselő Földváryné Blazsek Beának, Szóró Katának, valamint Katus Norbertnek.

Rendhagyó módon, idén két tehetséges magánszemélynek és két példaértékű munkát végző szervezetnek is odaítélte az alapítvány a 2006-ban alapított díjat és az azzal járó jelentős összegű anyagi támogatást.

Az idősek világnapján megrendezett díjátadó ünnepségen az elismerést Kraszulyák Zalán, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének önkéntese; Lévay Petra, A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány elnöke; a Nyilas Misi Alapítvány; valamint a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség vehette át.

Rácz Zsófia, a fiatalokért felelős helyettes államtitkár laudációjában méltatta közösségünk 33 éves történetét és a generációkon átívelő közösségi életét. Kiemelte az öntevékenységből fakadó közösségi elköteleződés és Isten országának keresésének fontosságát. Beszédében hangsúlyozta Szegedi László atya szolgáló lelkületét, akiről Balog Zoltán elnök – korábbi maglódi református lelkipásztor – is megosztott egy szép közös emléket a jelenlévők előtt, valamint egy személyes üzenettel dedikált könyvet is ajándékozott atya részére.

Rácz Zsófia államtitkárral hosszasan beszélgettünk a fiatalok mai helyzetéről, lehetőségekről és tapasztalatokról, és meghívtuk a jövő évi nyári táborunkba, amit szívesen fogadott.

Hálásan köszönjük az Alapítvány elismerését és az elhangzott méltató szavakat!

Az elismerés és laudáció mindenekelőtt Mennyei Atyánkat és közösségünk névadóját, égi közbenjárónkat, Szűz Máriát illeti, hála legyen nekik azért, hogy közösségben lehetünk!

Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség