Abby Johnson: Nem tervezett

Abby Johnson a világ egyik legnagyobb abortuszklinikájánál, a Planned Parenthoodnál kezdett önkénteskedni egyetemista éveiben. A szervezet mentalitása, amely szerint az itt dolgozók nőknek nyújtanak segítséget, hiszen a különböző fogamzásgátlási módszerek ismertetésével csökkenthetik az abortuszok számát, teljesen magával ragadta a fiatal lányt. Önkéntes évei után is itt kezdett dolgozni, majd idővel a vállalat egyik klinikájának az igazgatójává vált, s hamarosan az Év dolgozója címet is megkapta. Munkájára nagyon büszke volt, s mindeközben kétségbeesetten kereste a kapcsolatot Istennel, azonban csak egyre távolabb érezte Őt magától. Isten azonban tudta, hogyan tudja megszólítani őt. Amikor Abby egyszer személyesen is közreműködött egy abortusznál, valami megfordult benne. Azonnal otthagyta munkahelyét, s csatlakozott a Szövetség az Életért mozgalomhoz.

Számomra ez a könyv egy hihetetlenül erős tanúságtétel volt arról, hogy Isten hogyan tud közbelépni még akkor is, amikor már teljesen elmerültünk a bűnben, s mi még csak nem is tudunk erről! Újra megerősítette bennem azt, mennyire nagyon fontos a megfogant életekért és szüleikért imádkozni, azonban Abby történetének köszönhetően úgy érzem, sokkal nyitottabb szívvel tudok imádkozni az abortusziparban dolgozókért is!

Azt hiszem, ezt a könyvet mindenkinek érdemes elolvasni, akit foglalkoztat az életvédelem, hiszen csodálatosan leírja a választáspártiak és az abortuszpártiak álláspontját is, s ha megértjük a „kerítés másik oldalát”, lehetőségünk lesz hatékonyabb kommunikációt kialakítani a képviselőikkel.

Horinka Dóri