Noé bárkájában hajóztunk [Kistábor - 2022]

Az idei tápiós kistábor július 27. és 31. között került megrendezésre. A tábor kerettörténete ebben az évben Noé bárkája volt, ennek segítségével dolgoztuk fel az idei tábornak a témáját, ami a közösség volt.

Az első reggel közel 40 kisebb testvér (táboroztató) várta a résztvevő gyerekeket, akiknek száma majdnem elérte a 90-et. Miután a táborhely megtelt gyerekekkel, sátrakkal és hangos nevetéssel, elkezdődhetett az idei táborszezon második tábora.

A gyerekek 11 kiscsoportba voltak osztva korosztály szerint, csoportjuk nevéül választva a szivárvány egyik színét, valamint a bárkára felszálló egyik állatot. A tábor folyamán nagyon sok programon vehettünk részt, amin mind fizikailag, mind lelkileg épülhettünk. Csak, hogy párat említsünk: részt vehettünk kutyás bemutatón, akadályversenyen, a témát feldolgozó előadásokon, valamint sportbajnokságokon is a tábor ideje alatt.

Mindezek mellett a lelki épülés sem maradhatott el. Minden napunkat reggeli imával kezdtük, aminek keretein belül a gyerekek jobban megismerhették a kisebb testvéreket is, hisz az adott témán belül izgalmas és mély történeteket, mini tanúságtételeket hallhattunk tőlük kerekasztal beszélgetés formájában.

Pénteken volt a bűnbánati nap, amikor volt lehetőség gyónni, lelki beszélgetésen részt venni atyáknál. Ezt a napot egy közös szentségimádással koronáztuk meg, ahol a résztvevők megismerkedhettek a közbenjáró imával is.

Különleges előadást tartott nekünk egy indonéz diakónus, aki elmesélte nekünk magyarországi útját, valamint szerzetesrendjének a történetét. A szerzetes indonéz játékokkal, dalokkal készült, az együtt töltött idő örömmel és nevetéssel telt.

A táborban két táncot is tanultunk a gyerekekkel, amelyek közül az egyik a tábor témájához (közösség), a másik Noé bárkájának a történetéhez kapcsolódott.

A tábor egész ideje alatt gondoskodtak róla a konyhás testvérek, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt és mindig tele hassal élvezhessük a programokat! Nagyon hálásak vagyunk nekik és értük, Isten áldását kérjük további életükre és szolgálatukra!

Ebben a táborban is számtalan élménnyel gazdagodtunk, amiért mindnyájan nagyon hálásak vagyunk Istennek és egymásnak is. Ennek megőrzéseképpen készült az alábbi szófelhő, benne azokkal a szavakkal, amik először eszükbe jutottak a táborban szolgált kisebb testvéreknek az idei Kistáborról. Reméljük a résztvevő gyermekek is hasonló szavakkal töltötték volna meg a keresztet! :)

Fényes Gréti
és Dóczi Csenge

A 2022-es Kistáborban készült fényképek hamarosan megosztásra kerülnek.