Elköteleződés 2020

2018 őszén a kisebb testvérek egy része a KT hétvége keretein belül letett egy fogadalmat. Ennek célja az volt, hogy a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség szolgálatában elkötelezettebbé tudjunk válni.
A 2020-as Kisebb Testvér Tábor alkalmával ismét megújítottuk fogadalmunkat, összesen 48-an. Az előző évek és az egymással megosztott tapasztalatok alapján azonban úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem egy egész évben, hanem félévekben gondolkodunk, és az őszi, valamint tavaszi kisebb testvér hétvégéinken fogunk újra és újra elköteleződni. Ennek fényében az alábbi ígéreteket tettük:

  1. Ígérem, hogy a következő fél évben törekszem segítőként jelen lenni a Tápiós gyerek és ifjúsági programokon és azok előkészítésében.
  2. Ígérem, hogy lehetőség szerint igyekszem tiszta szívvel az Oltáriszentséget magamhoz venni, a Szentáldozást gyakorolni.
  3. Ígérem, hogy törekszem időt és alkalmat találni a Szentírás napi olvasására és az imádságra.

Reméljük, hogy a 2020-as évben megtartott ígéretek is hasonló tapasztalatokat, megerősödést, elhivatottságot fognak eredményezni, és – a Szentlélekkel karöltve – erősíteni fogják a személyes Istenkapcsolatunkat és a kisebb testvérek közösségét egyaránt!