Tápiós North Pole Party

A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség fiataljai legutóbb december 7-én találkozhattak a tápiósülyi plébánián. Erről az alkalomról írt nekünk az egyik szervező kisebb testvér, olvassátok szeretettel! :)

A közösség életében rendszeresen van a téli időszakban egy jó kis program, most a North Pole Party nevet viselte a december eleji téli találkozó.
Most először voltam én is szervező a téli találkozón, és izgatottan vártam már az eseményt.

A tápiósülyi plébánia közösségi termét karácsonyi hangulatba varázsolta a kisebb testvérek segítő csapata. Mindenhol fényfüzérek, égők, karácsonyi illat és hangulatos kis asztalok voltak, ahol mogyoró és még sok finom harapnivaló várta a résztvevőket, valamint a háttérben szólt az elmaradhatatlan karácsonyi zene.
Az eseményt imával kezdtük és imával zártuk le. Igyekeztünk a karácsonyi várakozás témáját is belecsempészni. Szent Anzelm gyönyörű imája is elhangzott, aki megfogalmazta az ember vágyakozását az Istennel való találkozásra:

„…Taníts meg engem, hogy keresselek, és mutasd meg magadat minden keresőnek; mivel nem kereshetlek, ha Te nem tanítasz, és megtalálni se tudlak, ha nem mutatod meg magadat. Keresselek vágyakozva, vágyakozzam rád keresve, találjalak meg szeretve, és szeresselek, ha megtaláltalak! Amen.”
(A teljes ima a www.777blog.hu weboldalon megtekinthető.)

Fontosnak tartom megemlíteni a forrócsoki-pultot, ahol a lelkes kiszolgálók finomabbnál finomabb forrócsokival és a csodás díszítésükkel ejtettek minket ámulatba. Kiemelném még a fotósarkot, ahol profi fotósok várták az embereket, és kellékeikkel gyönyörű karácsonyi képeket lehetett készíteni. Egyik szeretett kisebb testvérünk, Balogh Bori szülinapjára esett ez a szép esemény. Borinknak - a legnagyobb titoktartás mellett - egy tortasütő versenyt rendeztünk, melyben egyedüli zsűriként mindenkit első helyre állított, és nagylelkűen megosztotta velünk ajándékait, így mindenki majszolhatott a finomabbnál finomabb tortákból.

A nevetés végigkísérte az egész estét, de leginkább a nagy közös játék során tetőzött, melyet mindenki nagyon élvezett. Tombola is volt, amely során az ajándékokat a Mikulás nyújtotta át a szerencséseknek. Tárgyi ajándékok mellett nagyon ötletes kuponokat (pl. XY imádkozik az illetőért) is kaphattak a nyertesek.

Pintér Szabi véleménye az estről: „Nagyon tetszett a jó társaság, a jó zenék és az egésznek a hangulata/varázsa. A forrócsoki bár és a játék is nagyon ötletes volt. Bori szülinapjának megünneplése szép gesztus volt, és a tombola is kimondottan jó volt.”

Egy másik szervező gondolatai: „Azt gondolom ismét nagyon jól sikerült találkozót tudhatunk magunk mögött. Különösen kreatív ötletnek tartom a forrócsoki bárt, valamint a fotósarkot, de minden programrész kivitelezése nagyon igényes és szép volt. Köszönet érte a szervezőknek!”

A találkozóra nagyon csodás emlékként tekintek vissza. A pillanatot szép számban élhettük meg, hála érte mindenkinek!

Bellók Julcsi

A találkozón készült képek ITT elérhetők.