Ki élt és mozgott összegyűlt úgy este hét körül...

A hosszú farsangi időben közösségünk is mulatott egyet február 16-án Gyömrőn. Amikor megérkeztünk rögtön vidám arcokba ütközhettünk, mert a fotósarkot követően a bárpultnál ízletesnél ízletesebb, gumicukorral megspékelt „koktélokkal” kínáltak minket a pincérek. Mindemellett finomságokat, többek között Tápiócornt és gusztusos szendvicseket is fogyaszthattunk az este folyamán.

Egy vetélkedővel kezdtük el az estét. Az első megmérettetés igazi csapatmunkát igényelt: egy játékosnak bekötött szemmel kellett ledöntenie 5 poharat egy a derekára kötött mérőszalaggal, miközben társai irányították lépteit. Nem kis kihívást jelentett ez a csapatoknak, azonban nagy örömünkre a kreatívabbnál kreatívabb megoldások sem maradtak el. ?
Egy nyolc soros pohárpiramis építése a szervezők szerint pár másodperc alatt megoldható – kár, hogy ők nem mutatták be ezt a mutatványt. Mindenesetre így is sikerült 3 csapatnak 1 percen belül teljesítenie ezt a feladatot, amihez ezúton is gratulálunk!
Csapatonként egy-egy szívós fiú megmutathatta, mennyi levegő fér a tüdejébe, amikor szívószállal kellett megfogniuk a szabálytalan alakú popcornokat, és el kellett juttatniuk csapataik poharába. Derűs perceket okoztak, főként azzal a mozzanattal, hogy ketten tévedésből ugyanabba a pohárba gyűjtötték kincseiket. Nem is értették teljesen, hogyan lehet, hogy olyan sokat szereztek meg a rövid idő alatt.
A retro patyn természetesen nem maradhatott el a zenefelismerés sem: a szervezők kicsit könnyítettek azzal a feladaton, hogy mai slágerek közül is válogattak néhányat. Persze ez nem azt jelenti, hogy a régebbiek közül egyet sem ismertünk fel, épp ellenkezőleg!

A táncmulatság ezután vette kezdetét. És mi cseng rögtön a fülünkben, amikor azt a szót halljuk, hogy retro? Hát természetesen a Rock and roll! Rövid időn belül tele lett a táncparkett, jókedvű párok, csoportok ropták egyik táncot a másik után. A zene pedig szólt és szállt az éjen át!
Aki eddig nem tudott twistelni, az az este folyamán garantáltan megtanulta, és mikor elhangzott a kérdés, hogy Mi ez a tánc, fiatalok…?, már mindenki tudta a választ. Szólt a zene, és mindenki twistelt. Még azoknak is járt a lába, akik éppen széken ültek.
A pestiek – és nem a Pestiék ? – megirigyelhették volna a gyömrői limbo-lázat is! És hát az, hogy könnyen lebillen a limbo-léc, szerencsére csak alkalmanként volt jellemző, és balesetek nélkül, nagy vigyorok közepette dőltünk a léc alá és szurkoltunk egymásnak.
Nagy örömünkre azt is meghallottuk, hogy a vonat nem vár, úgyhogy fogtuk magunkat, összekapaszkodtunk, és egy hatalmas vonatban jártuk végig a termet a dal alatt, hiszen mindenki tudta, hogy a szerelemvonatból nincs kiszállás.
Na de, amikor retro slágerekről beszélünk, ki kell tekintenünk a nagyvilágba is, egy ilyen buli nem zajlik le Macarena nélkül! Egy óriási körben táncoltuk végig, csak úgy lengtek a karok a zene ritmusára. Ezt a kitekintést pedig megerősítette a zárás felé közeledve az a Just dance, amikor a „Ra ra Rasputin”-t együtt harsogva táncoltunk – és fáradtunk jól ki.

Az este folyamán meg volt hirdetve egy jelmezverseny is, amire többen is jelentkeztek csapatokban és egyénileg egyaránt. Olyanok vettek részt ebben, akik komolyan vették a retro stílusban való megjelenést, és elég bátrak voltak ahhoz, hogy kisétáljanak a többiek elé. A zsűri a közönség tapsának intenzitását is figyelembe véve szavazta meg a helyezetteket. Ezúton is gratulálunk nekik, és minden résztvevőnek!

Farsangi bálunk végén egy nagy körben imádkoztunk, hálát adtunk az együtt töltött időért, a mulatságért. A közeledő Nagyböjtben ilyen jellegű együttlétet nem tervezünk, de mindenképp megéri részt venni a március 22-24. között tartandó Kisebb Testvér hétvégén, amivel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk. Találkozzunk ott is, nehogy aztán valakinek azt kelljen mondania: óh, a régi csibészek nem ismernek engem meg. ?

A Retro Farsangi Bálon készült képek ITT megtekinthetők.