Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

A könyv inkább a fiataloknak szól, de érdekes lehet olyanoknak is, akik már családosak. A könyv nagyon sok életszerű példát említ. Olyan érdekes sztorikat ír le, amik igazából velünk is megtörténhetnek. Ezért a legtöbből tanultam, példákat kaptam: mások hasonló helyzetben mégis mit csinálnak? Továbbá maguk az események, a cselekedetek már csak amiatt is megmaradtak a fejemben, mert izgalmasak, érdekesek.
Miután az ember elolvassa ezt a könyvet, megváltozik a többiekhez való viszonya, és még az időbeosztása is jobb lehet, ha hallgat a tanácsok a benne rejlő tanácsokra. Én személy szerint, amióta elolvastam, teljesen máshogyan, praktikusabban osztom be az időmet: használok naptárat és igyekszem előre megtervezni a hetemet. Ez segített abban is, hogy több időt tudjak szánni a kisebb imákra egy-egy nap folyamán. Ezek pedig segítettek közelebb kerülni Istenhez. Már csak ezért is nagyon érdemes volt elolvasni, szertettel ajánlom másoknak is!

Szemők Isti

Két híresség így csatlakozik Isti ajánlásához:

„Ha tehetném, minden tíz és húsz év közötti fiatal (és szülei) számára ajándékba adnám: hadd erősödjék az életbátorságuk!” (Dr. Bagdy Emőke)

„Mindenki álmodik valamiről. Ki sikeres akar lenni valamiben, ki gazdag, valaki egyszerűen csak boldog lenni a párjával − de egyik sem valósul meg tervezés nélkül. A terveket pedig le kell írni, a lépéseket meg kell határozni, még akkor is, ha ez sokszor viccesnek tűnik. A könyv ahhoz ad útmutatást, hogy megtanulj tervezni, és ne csak a Vágyaim címet kapott füzetedben árválkodjon a mondatod, hogy olimpiai bajnok szeretnél lenni.” (Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, edző)

(Forrás: www.harmat.hu)