"...hálás vagyok Istennek, hogy mindennek én is a részese lehettem!"

Évről-évre megszervezzük Tavaszi kisebb testvér hétvégénket, mely a nyári táborokra való felkészülés első lépcsője, és emellett egy lelkigyakorlatos és csapatépítő alkalom a tápiós kisebb testvérek számára. Idén a koronavírus-járvány miatt nem tarthattuk meg a szokásos keretek között, nem tölthettünk együtt egy intenzív hétvégét. Azonban mégis életre hívtuk eseményt az online térben, aminek nagyon sok pozitív hozadéka is volt. Egyrészt nemcsak 2-2,5 napig tartott, hanem több mint egy héten keresztül beszélgethettünk egymással! Másrészt sok kisebb testvér megfogalmazta: ez volt most az egyetlen lelki töltődés a számukra, amiért nagyon hálásak.

Az előadások érthetőek voltak és szuper megoldást választottak az előadók (videókat készítettek), ráadásul visszanézhetőek is. A „movie night” is egy jó ötlet volt, hatalmas élményt jelentett, hogy felidézhettük a táboros emlékeinket. Mi a kiscsoportunkban először beszélgettünk egy keveset, utána pedig átbeszéltük az előadásokat és mindig imával zártuk le. Az előadásokhoz tartozó feladatok ötletesek voltak és nem voltak bonyolultak. A virrasztás egy nagyon jó kezdeményezés volt! A járványhelyzet ellenére szerintem nagyon jól meg lett valósítva a kisebb testvér hétvége.

Szabi

Ez az egy hét, amit ilyen virtuális módon együtt töltöttünk, számomra nagyon sokat jelentett, hiszen a közösségi élmények ezekben a napokban meglehetősen minimálisak, ez azonban most kicsit változni tudott. A legtöbbet nekem a kiscsoportos beszélgetések adták, jól esett kicsit beszélgetni és együtt imádkozni.

Dóri

Szerintem nagyon jó volt a KT „hétvége”. A rendkívüli járványhelyzet ellenére teljesen zökkenőmentesen ment le az egész. A feladataink jók voltak, és az előadások, amiket kaptunk, nagyon jól sikerültek. Könnyű volt bennük eligazodni, és nemcsak magában a témában fejlődtünk, hanem egy kis lelki feltöltődés is volt Húsvétra.

Gábor

Úgy éreztem, itthon nem fogok tudni úgy elcsendesedni és elgondolkodni az egyes témákon, ez sajnos egészen a hét végéig így is volt. A hetet egy közös virrasztással zártuk le, mindenki otthon, a saját kis imáival, módszerével imádkozott a másikért, egymásért, a közösségért. Virrasztásom előtt, illetve az utolsó kiscsoport után elhatároztam, hogy most már aztán tényleg megnézem becsületesen az összes előadást, amelyet addig nem sikerült, és megcsinálom az elmaradt „feladataimat”. Ezzel olyan jól rá tudtam hangolódni a virrasztásra, hogy azt hiszem, kijelenthetem, eddigi legjobb és legtartalmasabb elcsendesedésem, imám volt az aznapi. Hatalmas lelki feltöltődést nyújtott számomra a hét, de különösen az utolsó nap.

Anita

Ehhez hasonló online KT hétvégére ezidáig még nem volt példa.  Habár csak a számítógépen keresztül, de jó volt újra látni az ismerős arcokat, és nagy örömmel fogadtuk az újonnan érkezőket is. Úgy gondolom, hogy ebben a pár napban minden jelenlévő teljes lelki feltöltődésben részesült. Az előadások, illetve a kiscsoportos beszélgetések által mélyebb gondolatokkal is gazdagodtunk. Ezekből erőt merítve sikeresen átvészel(het)jük a mostani, nehéz időszakot.

Matyi

Vegyes érzésekkel indultam neki életem első KT hétvégéjének. Egyrészt nagyon örültem, hogy viszonylag hosszú idő után újra személyesen is bekapcsolódhatok a közösség életébe. Másrészről viszont kicsit izgultam, hogy vajon hogyan is zajlik egy ilyen alkalom, főleg ebben a kivételes helyzetben, hogy a személyes találkozások helyett csak a képernyőn keresztül tudunk egymással kommunikálni. Azt gondolom, hogy a lehetőségekhez képest egy nagyon jó hangulatú és értékes eseményt tudhatunk magunk mögött, ami nemcsak az Eucharisztiáról való tudásomhoz, de a lelki épülésemhez is sokat hozzáadott. Hálás vagyok a kispásztoroknak, akik szívüket-lelküket beletéve szervezték meg ezt a hétvégét, hálás vagyok a kiscsoportomnak, akik miatt minden nap izgatottan vártam az 5 órai beszélgetéseket, és hálás vagyok Istennek, hogy mindennek én is a részese lehettem!

Dóri

Bár galériánk frissítés alatt áll, szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a már fent lévő képeket, hogy fel tudjátok idézni, milyenek is az "offline" tápiós programok!